Splošni pogoji

@Splošni prodajni pogoji za spletno trgovino AGROCENTER IGA VAS

 

 1. Področje uporabe

Splošni prodajni pogoji za spletno trgovino AGROCENTER IGA VAS  (www.gredinmarkovec.si) urejajo delovanje spletne trgovine, ki je v lasti in upravljanju podjetja GREDIN Markovec d.o.o., Markovec 31b, 1386 Stari trg pri Ložu (v nadaljevanju: podjetje) ter poslovanje in pogodbeni odnos med podjetjem in obiskovalci spletne trgovine AGROCENTER IGA VAS .

Splošni prodajni pogoji za spletno trgovino AGROCENTER IGA VAS so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) in drugo veljavno zakonodajo.

Splošni prodajni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine in pričnejo veljati takoj, ko vstopite vanjo. Pridržujemo si pravico do kakršnih koli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave. Ne zavezujemo se za pravilnost in popolnost podatkov na straneh elektronske trgovine, niti se ne zavezujemo za pravilnost in popolnost tekstovnega, slikovnega gradiva. Fotografija in dejanski izgled artikla se lahko razlikujeta. S potrditvijo naročila se vsak kupec strinja s pogoji poslovanja in uporabe.

 

 1. Prijava v spletno trgovino

V spletno trgovino AGROCENTER IGA VAS se ni potrebno prijavljati. Če želite opraviti nakup, je potrebno samo vnesti točne podatke ob oddaji naročila. 

 

 1. Postopek nakupa v spletni trgovini

Iz sortimenta spletne trgovine AGROCENTER IGA VAS  izberite izdelke, ki jih želite kupiti, in jih z gumbom »Dodaj v košarico« položite v svojo nakupovalno košarico. Ko ste z nabiranjem artiklov končali, je za opravo nakupa potrebno klikniti gumb »Nadaljuj na blagajno«, s čimer boste preusmerjeni na stran, ki vodi do pregleda spletne košarice in do zaključka nakupa.

V nakupovalni košarici je omogočeno urejanje košarice (tj. odstranitev izdelkov in spreminjanje količine izdelkov). Tu izveste skupni znesek nakupa in strošek dostave. Ponujamo vam možnost dostave na dom ter možnost osebnega prevzema v Agrocentru Iga vas. 

Po izbiri opcije »Kupite sedaj« in oddaji naročila boste po elektronski pošti prejeli potrdilo o prejemu naročila. Naročilo bomo pripravili in vas poklicali, ko bo blago pripravljeno za prevzem v Agrocentru Iga vas ali za dostavo na dom.

V primeru storitve »Kupite sedaj« lahko kupec blago plača po predračunu.  

V pregledu košarice se nahaja tudi povezava na zaključek naročila, kjer vnesete svoje osebne podatke za naročilo. Za opravo nakupa v spletni trgovini AGROCENTER IGA VAS  je potrebno vnesti naslednje osebne podatke: elektronski naslov, ime, priimek, naslov, mesto, poštna številka, država, kontaktni telefon. Te podatke o kupcu podjetje potrebuje za izvedbo naročila.

Na vaš mail boste prejeli obvestilo o vašem nakupu, ki je obenem tudi potrdilo, da smo vaše naročilo prejeli.

Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in prodajalcem je na tej stopnji nepreklicno sklenjena in se hrani na naši spletni strani. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila oziroma nakupa. Kupec z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost s splošnimi pogoji.

3.a Nakup

Naročilo nakupa se sklepa v slovenskem jeziku in je zavezujoče za kupca in prodajalca. Naročanje poteka prek spleta 24 ur na dan, vse dni v letu.

Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana. V primeru, da želite odstopiti od naročila, nas prosim obvestite v najkasneje 6 urah po oddaji naročila po elektronski pošti info@ac-gredin.si.

Pridružujemo si pravico do odstopa od izvedbe naročila, v primerih, da naročenih izdelkov ni na zalogi in je pri vnosu zalog prišlo do tehnične ali druge napake. Do delnega ali popolnega odstopa od naročila lahko pride tudi v primeru, da je prišlo do očitne napake v ceniku ali pa naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji. V kolikor bi kupec že plačal po predračunu, mu v tem primeru vso kupnino vključno nakažemo naslednji delovni dan.

V primeru, da bi bilo potrebno preveriti podatke kupca ali zaradi zagotavljanja pravilne dostave, lahko podjetje kupca pokliče na telefonsko številko, ki jo je kupec vnesel v spletno trgovino ob oddaji naročila.  

3.b Dobavni roki

Rok dobave za izdelke na zalogi je običajno 3-5 dni. V kolikor bo rok dostave izjemoma daljši, vas bomo o tem obvestili v 24 urah. Za izdelke, ki niso na zalogi, je rok dobave daljši in traja od 20 dni do 30 dni ali izjemoma celo več. Predlagamo, da nas pri naročilu izdelkov, ki niso na zalogi, kontaktirate na info@ac-gredin.si in z veseljem vam bomo sporočili, kdaj bodo želeni izdelki dobavljivi.

 

 1. Načini plačila in cene

Spletna trgovina omogoča naslednjo obliko plačila:

 • Plačilo po predračunu

Po oddaji naročila boste po elektronski pošti prejeli predračun. Naročilo bomo izvršili po prejemu plačila na naš TRR. Za hitrejšo obdelavo nas lahko po izvršenem plačilu o tem obvestite na naš elektronski naslov info@ag-gredin.si.

Vse cene blaga so navedene v EUR (evrih). Cene veljajo v trenutku potrditve naročila (zaključitve nakupa). Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenim načinom plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Cene veljajo samo za nakup preko spletne trgovine AGROCENTER IGA VAS. V primeru, da se cena artikla v času obdelave naročila spremeni, bo prodajalec kupca o tem obvestil. Prodajalec bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo. Vse cene izdelkov v spletni trgovini AGROCENTER IGA VAS so končne cene in že vključujejo DDV.

 

 1. Dostava in cenik dostave

Dostavo vrši podjetje samo v občinah Loška dolina, Cerknica in Bloke na naslov, ki ga navede stranka. Datumi dostave so lahko določeni zgolj do dneva natančno, brez navedbe morebitne ure prihoda in so odvisni od razpoložljivosti transportnih zmogljivosti. Naročena pošiljka se raztovori ob vhodnih vratih stranke. Dostava blaga v ostale kraje Slovenije in tujino trenutno ni možna.

Stroški dostave so pri navedbi cene izkazani posebej in so vidni v nakupni košarici, ko izberete način dostave. Pogoj za dostavo do vhodnih vrat je ustrezen prostor in dostop, glede na dimenzije izdelkov in dimenzije celotne pošiljke. 

Dostava večjih paketov na paletah ali v dimenzijah, ki ne gredo čez vrata objekta dostave, se raztovori na mestu dosegljivem za dostavno vozilo. Prenos do mesta uporabe/skladiščenja je v pristojnosti kupca.

 

CENIK DOSTAVE

Tip paketa

Teža

Cena dostave

A – Loška dolina

Do 750 kg

2,00 eur

B – Cerknica, Bloke

Do 750 kg

4,00 eur

C – Loška dolina, Cerknica, Bloke

Nad 750 kg

Po dogovoru

  

 1. Priporočila glede pregleda izdelkov ob prevzemu

Predlagamo, da ob prevzemu izdelkov upoštevate naslednja navodila, ki bodo olajšali vaše uveljavljanje zahtevkov zaradi morebitnih nepravilnosti blaga ali storitve dostave:

 • ob prevzemu izdelek in ste ugotovili, da pošiljka ni poškodovana, najprej preverite, ali ste prejeli izdelek, ki ste ga naročili;
 • če se slika na embalaži ali opis ali koda izdelka ne ujema z naročenim izdelkom, ne odpirajte embalaže, ampak nas kontaktirajte na elektronski naslov info@ac-gredin.si,
 • če ste preverili, da ste prejeli naročeni izdelek, embalažo odprite previdno. Pri tem nalepk in zaščit ne odvrzite, dokler se ne prepričate, da boste izdelek obdržali.

 

 1. Odstop od pogodbe

Če želite zaradi kateregakoli razloga odstopiti od prodajne pogodbe oziroma nakupa, lahko to storite v roku 14 dni od prevzema blaga, in sicer brez navedbe razloga za odstop. Odstop od pogodbe uresničite tako, da nam pošljete pisni odstop na e-naslov: infoac-gredin.si. Šteje se, da je potrošnik podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe.

Blago pošljite po pošti ali pa ga fizično vrnite v Agrocenter Iga vas v roku 30 dni od odstopa od pogodbe. Priložen mora biti račun, embalaža in morebitna druga pripadajoča dokumentacija. Embalaža izdelka mora biti nepoškodovana. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti izdelka, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Prejeto kupnino vam bomo vrnili po prejemu blaga, in sicer z nakazilom na vaš transakcijski račun. V primeru odstopa od pogodbe vam bomo najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrnili vsa prejeta plačila.

Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti izdelka, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

 

 1. Garancija

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Za izdelke z garancijo veljajo garancijski pogoji, kot so navedeni na garancijskem listu. Garancijski rok začne teči z dnem prevzema blaga s strani kupca.. Kupec mora za uveljavljanje garancije sami garanciji priložiti tudi račun nakupa. Za reševanje reklamacij je pristojen pooblaščeni servis, naveden na garancijskem listu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo izdelka. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo. V primeru uveljavljanja garancije nas kontaktirajte na e-naslov:  info@ac-gredin.si.

 

 1. Reklamacija / stvarne napake

V skladu z zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot ) je napaka stvarna v primeru:

 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za normalno rabo ali za promet;
 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Stvarno napako lahko uveljavljate za vsak kupljeni izdelek, neodvisno od tega, ali je bila zanj izdana garancija. O njej nas morate obvestiti v roku dveh (2) mesecev od odkritja napake. V obvestilu morate napako natančno opisati in ga osebno oddati v Agrocentru Iga vas ali obvestilo poslati na elektronski naslov info@ac-gredin.si ali  po pošti na naslov GREDIN Markovec d.o.o., Markovec 31b, 1386 Stari trg pri Ložu. Po poslanem obvestilu mora kupec podjetju omogočiti, da izdelek pregleda.

Po ustreznem obvestilu in omogočenem pregledu izdelka ima kupec pravico zahtevati kateregakoli od naslednjih jamčevalnih zahtevkov:

 • odpravo napako na izdelku
 • vračilo dela plačanega zneska v sorazmerju z napako
 • zamenjavo izdelka z napako z novim brezhibnim izdelkom
 • vračilo celotnega plačanega zneska

Gredin Markovec d.o.o. ne odgovarja za stvarne napake, ki se pojavijo po dveh (2) letih od izročitve izdelka.

Če obstoj napake na izdelku ne bo sporen, bomo čimprej, vendar najkasneje v roku osmih (8) dni, ugodili vašemu zahtevku. V primeru spora glede obstoja napake pa vam bomo najkasneje v osmih (8) dneh pisno odgovorili.

 

 1. Varovanje osebnih podatkov

S 25. majem 2018 je začela veljati Splošna uredba EU 2016/679 o varovanju osebnih podatkov (GDPR, ZVOP-1), ki določa nekatera nova pravila o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov pri neposrednem trženju.

Spletna trgovina AGROCENTER IGA VAS na spletnem naslovu www.gredinmarkovec.si, ki je v lasti naslov GREDIN Markovec d.o.o., Markovec 31b, 1386 Stari trg pri Ložu (v nadaljevanju ponudnik), se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine. Zbrane osebne podatke bo ponudnik uporabljal izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. Ponudnik spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, zato bo storil vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Osebni podatki uporabnikov so eno izmed področij, kateremu ponudnik posveča izredno skrb in pozornost, saj se zaveda občutljive narave tega področja. Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Le-ti ne bodo uporabljeni v nobene druge namene, kot zgolj za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostalo potrebno komunikacijo, če se stranke s tem predhodno strinjajo.

Uporaba osebnih podatkov

Ponudnik za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

 • ime in priimek;
 • naslove za dostavo;
 • podjetje oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
 • davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
 • naslov elektronske pošte;
 • kontaktno telefonsko številko;
 • državo bivanja;
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini;
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, ponudnik ne odgovarja.

Piškotki in IP naslovi

Trgovec vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeli piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti (t.i. “cookie”), ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne trgovine in se izbriše po eni uri neaktivnosti. Trgovec lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne trgovine ali ocene artiklov, s pomočjo katerega uporabnik ve, katere artikle je že ocenil, posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta in  Facebook Pixel. Trgovec lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Za potrebe zagotavljanja spletne varnosti ponudnik zbira tudi IP naslove, iz katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine.

 IZJAVA O VAROVANJU ZAUPNOSTI OSEBNIH PODATKOV IN ZASEBNOSTI UPORABNIKOV

Spletna trgovina trgovina AGROCENTER IGA VAS na spletnem naslovu www.gredinmarkovec.si, ki je v lasti naslov GREDIN Markovec d.o.o., Markovec 31b, 1386 Stari trg pri Ložu (v nadaljevanju ponudnik), se zavezuje, da bo v skladu z zakonom o varovanju osebnih podatkov, varovala zaupane osebne podatke.

Ponudnik se zavezuje, da osebnih podatkov ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika in da bo kakršne koli podatke, pridobljene  preko spletne strani varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (UR. list RS št. 86/2004). Ponudnik si pridržuje pravico obdelovanja osebnih podatkov za namene vzorčenja, anketiranja, nagradnih iger, statistične obdelave podatkov, pošiljanja drugega oglasnega gradiva ter za obveščanje o novih ponudbah, nikakor pa za posredovanje informacij tretjim osebam brez privolitve posameznika.

Registrirani uporabnik lahko od ponudnika kadarkoli zahteva prenehanje pošiljanja oglasnega gradiva in sicer pisno na ponudnikov fizični ali elektronski naslov. Ponudnik ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov ponudnika.

Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval ob prijavi v spletno trgovino, kot tudi ob naročilu nakupa izdelkov, vključno z vsebino naročil, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Ponudnik teh podatkov ne bo uporabil v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Ponudnik podatkov uporabnikov ne bo uporabil za pošiljanje promocijske e-pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala, razen za pošiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naročil oz. s katerimi bo soglašal. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.

 

 1. Odgovornost

 

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali ustavi dostop do strani spletne trgovine. Prav tako ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnihkoli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

  Pri urejanju spletne trgovine skušamo zagotavljati točnost in ažurnost informacij, objavljenih na spletnih straneh. Kljub temu pa je kazenska in civilna odgovornost za stvarne in pravne napake v informacijah popolnoma izključena in ne odgovarjamo za nikakršno neposredno ali posredno škodo ali neprijetnosti, ki bi lahko uporabniku nastale zaradi uporabe morebitnih napačnih ali netočnih informacij, ki bi se znašle na tej spletnih strani.

Pridržujemo si pravico, da vse informacije, ki so vključene ali dosegljive na tej spletni strani kadarkoli, brez predhodnega opozorila spremenimo. Vsebine, objavljene na tej spletni strani, nimajo značaja uradnega dokumenta, razen kadar je to posebej navedeno. Prav tako ne odgovarjamo uporabnikom za morebitno škodo, ki bi lahko nastala zaradi tehničnih težav, oziroma zaradi nezmožnosti dostopa do spletne strani ali nezmožnosti uporabe informacij, ki se nahajajo ali izhajajo iz spletne strani

Vsa besedila, slike, grafike, animacije in drugi dokumenti, ki jih vsebujejo spletne strani, so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Vsebine spletne trgovine ni dovoljeno kopirati, razpečevati, spreminjati ali na kakršenkoli drug način reproducirati, razen v primeru našega pisnega soglasja 

 

 1. Postopek obravnave pritožb in sodna pristojnost

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@ac-gredin.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Na vse pritožbe se bomo odzvali po elektronski pošti ali telefonsko v najkrajšem možnem času.

13.a Izvensodno reševanje sporov

Potrošniki imajo možnost, da spore v zvezi s svojim spletnim naročilom najprej rešijo brez vključevanja sodišča. Platforma za izvensodno reševanje sporov je na voljo na spletni strani http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Podjetje Gredin Markovec d.o.o. skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanje potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

 

13.b Sodno reševanje sporov

Predmetni splošni pogoji in spori, ki izhajajo iz nakupa preko spletne trgovine AGROCENTER IGA VAS, se presojajo po slovenskem pravu. Za spore v zvezi s tem sporazumom ne veljajo določbe Konvencije ZN o pogodbah za mednarodno prodajo blaga. Za vse spore in pravne postopke v zvezi s tem sporazumom, uporabo storitve ter delovanjem storitve, je izključno pristojno sodišče po stalnem naslovu kupca.

 

 1. Pomoč uporabnikov

V primeru kakršnih koli vprašanj v zvezi z naročili, dostavo, reklamacijami ali drugimi vprašanji, povezani s spletno trgovino AGROCENTER IGA VAS, nas lahko kontaktirate na:

 • elektronski naslov: info@ac-gredin.si
 • telefon: +386 (0)8 20 03 227

 

 1. Podatki o podjetju:

Upravljavec spletne strani je www.gredinmarkovec.si  je podjetje:

GREDIN Markovec d.o.o.

Markovec 31b

1386 Stari trg pri Ložu

Matična številka: 5406161000

ID za DDV: SI 55216820 (podjetje je davčni zavezanec)

Poslovni račun odprt pri NLB d.d.: IBAN SI56 0202 9001 6258 078.

 

Predmetni Splošni prodajni pogoji za spletno trgovino AGROCENTER IGA VAS veljajo od dne 15. 11. 2020.