Pluženje snega – zimska služba

Pluženje snega – zimska služba

Pluženje snega  se izvaja v okviru zimske službe, ki traja v času zimske sezone, od 15. novembra do 15. marca naslednjega leta. Zimske razmere nastopijo takrat, ko sneg, poledica ali drugi vremenski pojavi ogrožajo nemoteno odvijanje prometa. V času sneženja se s čiščenjem regionalnih cest oz. s strojnim odstranjevanjem snega prične najkasneje takrat, ko višina zapadlega snega doseže 10 cm.

Čeprav so v zadnjih letih zime tudi na Notranjskem nekoliko milejše, nam še vedno občasno pokažejo zobe. Loška dolina je namreč zaradi svoje geografske lege in klimatskih razmer nadpovprečno izpostavljena snežnim padavinam. V pričakovanju prvih snežink in zimske idile velikokrat pozabimo, da sneg zapade tudi na površine, kjer nam povzroča težave in ga je potrebno odstraniti. Ljudje si želijo uporabnost prometnih površin, parkirišč in površin, namenjenih pešcem.

Čimprejšnjo prevoznost cestišč in varnost prometa v zimskih razmerah zagotavljamo s sodobno opremljenim voznim parkom. Za pluženje snega uporabljamo profesionalne snežne pluge širine 320 mm. Z njimi dosegamo enostavne rešitve tudi v težkih pogojih. Zaradi varovalnega sistema se segmenti pluga odmaknejo do 20 cm nazaj in navzgor, kar prepreči poškodbe na površini pluženja in samem snežnem plugu. Funkcija posebnega izravnalnega mehanizma odlično opravlja svoje delo, saj zagotavlja stalno prileganje obliki tal. Enostavno upravljanje nam nudi hidravlični sitem, ki dosega do 36° nastavljiv kot pluženja.

Z nami so zasneženi zimski dnevi lahko tudi prijetni. Naj vam naši poklicni vozniki odstranijo sneg iz parkirnih prostorov, dvorišč, dovozov, pločnikov ter ostalih površin. Po potrebi poskrbimo tudi za odvoz snega.

Z več kot desetletnimi izkušnjami nudimo učinkovito in zanesljivo storitev zimske službe in pluženje snega, vi pa ne zamudite zimskih radosti.

pluženje snega

Profesionalni snežni plug, nameščen na Unimog

pošlji povpraševanje

Comments are closed.